Bilgi teknolojilerine yönelik açık sade ve özgün kaynağa hoşgeldiniz.

Bu site Kemal ŞAHİN'in akıl ürünüdür. Peki,

Kemal ŞAHİN Kimdir?

Bilişim Teknolojileri Alanında Ders Notlarım

Türkçe olarak özenle hazırlanmış zengin ders içeriklerine açık ve bağımsız erişebilirsiniz.

En Son Eklenen İçerikler

Akademik Çalışma Hazırlama Rehberi

Araştırmalarınız, Akademik Yayınlarınız için Referans, Kaynakça Yönetimi Yazılımları

Bilimsel yayınların ve araştırmaların geçerliliği ve güncelliği için iyi bir literatür taraması çok önem taşımaktadır. İyi bir literatür taraması için de alıntıların özenli ve düzenli yapılması gerekmektedir. Özenli ve düzenli bir bibliyografya, alıntıların takibini ve erişimini kolaylaştırır. Bu elzem işlem için uluslararası standartlara göre biçimlendirilmelidir. Tam bu noktalarda hayatı kolaylaştırmak ve kendi kaynaklarınızı hatta kütüphanenizi organize edebilmek için alıntı/bibliyografya […]

Bilişim Sözlüğü - Günün Terimleri

native ES Module imports

Javascript modules (import — export) özelliğinin tarayıcılarda native olarak destek verilmesidir.

OTP – One Time Password (Tek Seferlik Şifre)

Bir cihaz üzerinde oturum açarken kullanıcıya özgü bir pin aracılığıyla oluşturulan tek seferlik paroladır. İki faktörlü doğrulama için de kullanılabilir. Dolaylı doğrulama sağladığı için statik paralodan daha güvenlidir. OTP algoritmaları ve kullanım yerleri hakkında bilgi için tıklayınız.

Çok Faktörlü Kimlik Doğrulaması (MFA)

Multiple Factor Authentication. Bilgisayar kullanıcısının birden fazla kanıt sağlayarak sisteme eriştiği kimlik doğrulama yöntemidir. Birinci kanıt geleneksel paroladır. İkinci kanıt ise cep telefonundan oluşturulan özel bir anahtar veya biometrik bilgiler ile doğrulamadan meydana gelir. Bu adımlar artırılabilir.